26 de setembre del 2016

LA SOLIDARITAT D'ASPANOB

Vivim en un món en que tot es mou ràpid, en que no tenim gaire temps lliure i sembla que mai s’acaben les coses per fer. Un món quasi idíl.lic amb la família, la feina, les vacances… fins que, un dia, tot s’atura. Tot el castell de cartes cau sobtadament i ens trobem inmersos dins un món desconegut,  davant la incertesa i la por. Ens sentim febles i ens preguntem: perquè noltros?
Són les reaccions, les vivències que sentim quan a un membre de la nostra família se’l diagnostica un càncer. Els sentiments encara s’agreugen més, fins el punt de que tot ronda l’absurd, quan el malalt és un fillet/a. El nostre fill/a.

Aquesta és la realitat que viuen cada any vàries famílies a la nostra comunitat. Només a Menorca, l’any 2015 hi va haver 6 casos de fillets/es diagnosticats amb càncer. Com fan front aquestes famílies a aquestes situacions?
Quan tot és als inicis penses que podràs amb tot, que tindràs força suficient per tirar endavant, per la teva família i pel teu fill, què treuràs forces d’allà on sigui. Però et trobes de cop i volta amb el teu fill a un hospital lluny de casa, a una ciutat desconeguda, separats físicament de la resta de la família. Ningú no està preparat per això. Mai !!

Com viurem el dia a dia? On viurem? Com li explic al meu fill el que està passant, perquè som enfora de casa? A qui puc acudir si aquí no conec a ningu? Com superar el estar enfora de la parella i la resta de la família? S’en desferan? I noltros?
Estem acostumats a ser autosuficientes, a poder valer-mos per noltros mateixos, a no dependre de ningú en el transcurs de la nostra vida. Però és en aquestes situacions en què aprenem que, caminant tot sols, no ens en sortirem.


Aspanob, l’Associació de pares de nins amb càncer de Balears, va néixer l’any 1987, ara fa 29 anys, de la unió d’un grup de pares que volien fer feina per a millorar la qualitat de vida d’aquest fillets entre 0 i 18 anys malalts de càncer i les seves famílies. La seva labor és totalment altruïsta, és a dir, no demanen res a canvi. Una excepcionalitat en un món en què, avui en dia, quasi ningú no fa res per res.

Ja des del primer moment en què hi ha un nou cas de càncer infantil, Aspanob és allà per donar suport a la família. I com ho fa?
  • Proporciona allotjament gratuït a la família (compta amb pisos a Palma i Barcelona)
  • Ajuda en els desplaçaments
  • Ajuda a famílies sense recursos
  • Servei de psicòlegs
  • Profesor particular pell fillet/a mentre està enfora de casa i no pot anar a l’escola
  • Servei i atenció a delegacions a cada illa menor.

L’Associació de veïns de Cala’n Blanes hem organitzat el I Concurs de Truites de Patata solidari juntament amb Aspanob, amb l’objectiu de posar el nostre petit gra d’arena: volem concienciar de la situació de les famílies de fillets amb càncer i destinar la recaptació d’aquest acte solidari íntegrament a Aspanob (www.aspanob.com)

Esperam la vostra participació solidària, i que xaleu de la vetllada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada